- 359 // január 7. // Comfort eating

eat2.jpgStresszes állapotban van aki egy falatot sem tud enni, van aki meg minden ehetőt felfal... Sajnos ez utóbbiak közé tartozom. (Munkahelyi) stresszből pedig bőven akadt a héten.

A csúcspont - amin, bár látszólag már megoldódott, de még mindig nem sikerült tovalendülnöm - a hét közepén, szerdán esett meg velem. Olyan munkára kívántak rábírni, olyan feladat elvállalására, ami tőlem nagyon távol áll. És amihez már senkinek nincs kedve. Alapvetően nem szeretek konfrontálódni. Ilyen esetekben nyelek nagyot, elvállalom, aztán puffogok meg bőgök. A bőgés megvolt. A főnök szobájában... Na jó, csak 3-4 csepp könny volt, de ez a köznyelvben szerdától péntekig bőgéssé fokozódott.

Egy jövő évben kezdődő, több éves projektet tervezünk. Mindenképp részt kell vegyek venne, bár ez önmagában nincs is ellenemre, két kérésem volt a tervezés során. Egy bizonyos részfeladatot semmiképp nem szeretnék én csinálni, és egy konkrét kollégát jelöltem meg, akivel nem tudok együtt dolgozni. Az első megbeszélésen még ez rendben is volt. Sőt, véletlenül olyan kollégát jelöltek meg közvetlen közreműködésre, aki nagyon is kedvemre való lenne. Ehhez a december eleji ígérethez képest szerdán jelezték, hogy a kedves kolléga biztos, hogy nem velem, cserébe viszont az a bizonyos részfeladat az enyém lenne. De meg mertem mondani, hogy igen, ha mint főnök kijelentik, nyilván megcsinálom, de én ezt nem akarom. Nem értek hozzá, nem tudok a részfeladat céljaival azonosulni, nem tudom azt képviselni. És különben is annyira unom, hogy ha valakinek nincs kedve valamihez, akkor az a feladat az én hátamon landoljon. Aznap este már vissza is hívtak, hogy nyugodjak meg, marad az eredeti felállás, csak még nem tudják, melyik kollégával kell közvetlenül együttműködnöm. Azért különösen fontos ez a döntés, mert több éves projektről van szó, nem mindegy hogyan köteleződik el az ember.

Nos, szerda óta zabálok.... Igyekszem inkább csak gyümölcsöt, joghurtot melléenni. De lecsúszott egy tábla milka is. Amikor a legszerencsétlenebbnek éreztem magam...:(

Holnap mérek, kiderül, mennyit ér a stresszelés...

Címkék: 365